Hemcheck_logo

Hemchecks Nyhetsbrev - november 2018

Välkommen till månadens nyhetsbrev från Hemcheck,

Liksom alltid rusar tiden fram så här i slutet av året. Så sent som i fredags förra veckan gav vårt arbete ett mycket konkret resultat i form av en CE-märkning av vårt koncept för hemolyskontroll av blodgassprutor. Det var en nyhet som fick spridning i sociala medier och som betyder att vi har passerat en viktig milstolpe på vägen mot marknaden, något som naturligtvis gör mig både stolt och glad. Dagen innan, på torsdagen kunde vi dessutom leverera vår delårsrapport för det tredje kvartalet 2018. Du hittar den på vår hemsida under rubriken Finansiella rapporter om du vill ha alla detaljer.
I månadens nyhetsbrev återkommer vi med en lite längre intervju med Karin Dahllöf som klev in i vår styrelse vid bolagsstämman i våras. För mig som vd känns det tryggt att få ha en person med en så omfattande erfarenhet från branschen att diskutera med när vi nu går vidare. Hon berättar hur hon ser på Hemcheck och på det som behöver göras framöver. Möt också vår nya kliniska samordnare Johan Burnett som, vid det här laget, redan har arbetat några månader hos oss.

Trevlig läsning
Annelie Brolinson, vd

porträtt-5

HemChecks hemolystest för blodgassprutor CE-märkt

Hemchecks test avsett för detektion av hemolys i samband med provtagning med så kallade blodgassprutor, har nu blivit CE-märkt. CE-märkningen är både en kvalitetssäkring och en förutsättning för att Hemchecks produkter ska få säljas på marknaden och för att de ska få användas på sjukhus, vårdcentraler och andra vårdinrättningar i Sverige och Europa.
Read more
gruppbild
_MG_0106

”Det här är en spännande fas”

karin
Karin Dahllöf har varit med och lanserat flera medtechprodukter på både svensk och internationell marknad och i maj klev hon på uppdraget som ny styrelseledamot för Hemcheck – nu ser hon fram emot att vara med vid ännu en lansering.
– Det är väldigt kul att gå in i den här typen av bolag i den här fasen...
Read more

Hallå där…

Johan Burnett som arbetat som klinisk samordnare hos Hemcheck sedan början av september i år. Hur har dina första två månader varit?
– Det har, så klart, varit mycket att sätta sig in i, men det har också varit väldigt roligt! Vi har varit ute en hel del i landet och besökt flera av våra sjukhus…
Read more
Johan_hamcheck-9998

Vill du ta del av Delårsrapporten för det tredje kvartalet 2018

Kontakta oss
HemCheck Sweden AB
Karlstads universitet
Biomedicin
Universitetsgatan 2
651 88 Karlstad
Sweden