Hemcheck_logo

Hemchecks Nyhetsbrev - februari 2019

Välkommen till årets första nyhetsbrev!

Vi avslutade 2018 med att nå målet att CE-märka både vårt engångstest för blodgassprutor och det för vakuumrör. 2019 är ett efterlängtat år, det är nu vårt produktkoncept ska ut på marknaden och börja synas och också börja göra skillnad. I det här nyhetsbrevet kan du se och höra mig och vår marknadschef, tillika vice vd, Peter Andersson, berätta mer både om kundnyttan och hur våra planer ser ut framåt. Du kan också ta del av när akutsjuksköterskan Johanna Johansson berättar mer om hur hon ser på problemet med hemolys och om hur det är att använda Hemchecks lösningar för tidig hemolysdetektion. Vi hoppas att det intresserar dig, och om du tycker att vårt nyhetsbrev är intressant, kanske andra gör det med, så dela det gärna med dem. Om de sedan vill ha en egen prenumeration, så är det bara att titta på vår hemsida, www.hemcheck.com under fliken ”Investerare” och sedan vidare till ”Nyhetsbrev”.

Trevlig läsning!
Annelie Brolinson, vd
porträtt-5

Hör Annelie Brolinson och Peter Andersson berätta mer om Hemchecks fortsatta arbete och hur produktkonceptet fungerar.

Kundnytta

Fortsatt arbete

Skärmavbild 2019-02-03 kl. 19.47.41
Skärmavbild 2019-02-04 kl. 21.41.58
Användarberättelse

Johanna Johansson
Akutsjuksköterska

Hur påverkar hemolyserade blodprover ditt arbete?

Det är klart att hemolys är ett störande moment som tar tid både för oss sköterskor och läkaren som ska göra en bedömning. Jag arbetar på akuten där det ofta är brådskande med vissa provsvar och då är det sällan bra när det tar längre tid än vi räknat med. Sen känns det så klart aldrig bra att behöva sticka om en patient flera gånger, det händer att samma patient måste stickas om både en och två gånger på grund av hemolys.

När upplever du att det oftast blir hemolys?

Vissa dagar är det mer hemolys och vissa är det mindre, jag har svårt att säga varför det är så. Min känsla är att de prover vi får hemolys i oftast är tagna på multisjuka där det tas många prover och patienten sticks ofta, men det händer så klart att vi får det på andra patientgrupper också.
Jag tror också det beror på hur provet tas, det finns så klart saker vi kan göra för att minska risken för att få hemolys. Det är helt enkelt många faktorer som spelar in.
På till exempel akuten är det en hög arbetsbelastning som gör att man ibland inte har utrymme att göra allt enligt manualen. Det är ofta en stressad situation där provet måste tas fort.

Du har testat Hemchecks produktkoncept, vad tror du om ett sådant koncept?

Det var väldigt enkelt att använda, vilket är bra! Får vi in ett sådant här koncept i det dagliga arbetet så tror jag vi kommer spara både tid och lidande. Jag ser så klart främst att det skulle användas vid blodprover som är hemolyskänsliga och på patienter där man måste få provsvaren fort, svårstuckna patienter eller på prover tagna på barn.

Johanna
Kontakta oss
HemCheck Sweden AB
Karlstads universitet
Biomedicin
Universitetsgatan 2
651 88 Karlstad
Sweden