Hemcheck_logo

Hemchecks Nyhetsbrev - sommar 2019

Välkommen till sommarens nyhetsbrev från Hemcheck

Det har varit ett händelserikt första halvår 2019 för Hemcheck, där vårt CE-märkta koncept tagit oss in i en ny fas.

Arbetet för att bland annat stärka produktionen och se över möjliga nya utvecklingsmöjligheter har fortlöpt, men under våren har fokus legat på att introducera vårt koncept Helge på marknaden.
Joen-2
Som ett led i det arbetet har vi bland annat deltagit vid två stora och viktiga europeiska konferenser med fokus på laboratoriemedicin, EFML i Zagreb och Euromedlab i Barcelona. I tillägg blev vi inbjudna att delta vid MedFIT i Lille den 25-26 juni, som är en mässa med fokus på innovation inom medtech, mer om MedFIT nedan. Intresset för vårt koncept har varit stort och vi har fått många nya värdefulla kontakter.

Inom ramen för marknadsintroduktionen har vi bland annat inlett flera samarbeten för att testa Helge i möjliga kunders egna vårdmiljöer, både i Sverige och andra länder i Europa, och slutfört en unik studie på hemolysfrekvensen i blodgassprutor vid akutmottagningen i Västerås. Den studien publicerades i Scandinavian Journal of Clinical and Laboratory Investigation.

Framöver kommer vi fortsätta fokusera på att bearbeta möjliga kunder och inom ramen för det fortsätta erbjuda och genomföra användartester på utvalda sjukhus. Vi kommer även titta på möjliga samarbetsmodeller med till exempel distributörer och andra partners. Vi ser fram emot en riktigt spännande och intensiv höst, men först väntar en tids semester.

Med det sagt vill jag passa på att önska er alla en riktigt trevlig sommar!
SOMMARhälsning

Hemcheck utvalt som deltagare i EU:s EIT Health-initiativ GoGlobal Canada

Hemcheck Sweden AB har, som ett av totalt 13 europeiska bolag, blivit utvalt av en jury att delta i EIT: s program GoGlobal Canada. EIT, Europeiska institutet för innovation och teknik, är ett EU-organ inrättat av Europeiska unionen för att stärka Europas innovationsförmåga.
Read more
Hemcheck_190403-4 (kopia)

Hemcheck på MedFIT i Lille

Banner_MedFIT
25-26 juni begav sig Hemcheck till Lille i Frankrike för att delta i MedFIT 2019, och eventet var även en uppstart för de utvalda deltagarna i Go Global Canada. Under de två dagarna arrangerades bland annat ett första möte med delegationen från Kanada. Det bjöds även på intressanta genomgångar av innovationshubbarna i Montreal, Toronto och Vancouver, som Hemcheck...
Read more
Kontakta oss
HemCheck Sweden AB
Karlstads universitet
Biomedicin
Universitetsgatan 2
651 88 Karlstad
Sweden